19:00

Växjö Norra IF

JDM Final: Växjö Norra IF (h) 2-1 (2-1)

Smålandsmästare!

Efter en mycket spännande och dramatisk final tog vi hem DM-bucklan igår kväll! Fantastiskt att få vinna något stort nu när alla dessa år tillsammans går mot sitt slut.

Det märktes på grabbarna att detta verkligen var något de längtat efter - att vinna en final tillsammans.

Vi har ett antal seriesegrar på kontot genom åren och vi har vunnit både B- och C-slutspel i cuper. Men när det har kommit till A-slutspel har vi aldrig lyckats hela vägen.

Men igår fick så kapten Rasmus lyfta bucklan tillsammans med lagkompisarna på Finnvedsvallens förstklassiga gräsplan.

Efter att ha besegrat Växjö Norra klart i DM-gruppspelet och mycket klart i P17-serien var vi favoriter "på pappret".

Men spelmässigt blev vi överkörda i första halvlek då V Norra gör en fantastiskt insats och skapade minst fem helt klara målchanser. Som tur var hade de inte marginalerna med sig i avsluten som oftast hamnade utanför Tonis stolpar.

Redan i inledningsminuterna var känslan att vi kom snett in i matchen men så kom en djupledsboll till Isac i femte minuten, som han förvaltar genom att springa ifrån backlinjen och servera Hero öppet mål. Hero rakar säkert in bollen och trots den darriga inledningen spelmässigt får vi en drömstart och tror nog alla att vi ska komma in i matchen på allvar.

Men V Norra fortsätter att vara både etta och tvåa på bollen och kan med rättvända mittfältare gång på gång utmana vår backlinje med djupledspass mot forward och yttermittfältare.

Kvitteringen kommer efter en kvart och typiskt nog är det efter något som inte såg ut att bli en målchans. Men ett kvickt skott letade sig in vid stolproten.

Successivt hämtar vi oss spelmässigt men vi kan oavsett hur enögda vi är inte påstå att det var rättvist när vi efter dryga halvtimmen tar ledningen med 2-1.

Men det fråntar inte prestationerna av Filip som slår en mästerlig passning och Tim som löper förbi backlinjen med bollen vid fötterna och skapar sig ett friläge som han förvaltar.

Resultatet står sig till paus och det var en något märklig känsla att leda matchen trots att vi kände att vi inte riktigt varit med i den.

Men lugnet fanns i omklädningsrummet och vi enades om att första halvlek var passé och att vi börjar om inför andra halvlek.

Och precis så blev det. Vi kliver på i pressen, vinner boll, får igång passningsspelet och skapar ett etablerat anfallsspel. Nu blir det istället vi som öser på med målchanser och borde gjort ett gäng mål till. Och vi släpper inte till en enda målchans för gästerna under hela halvleken.

Kassaskåpssäkert kan man tycka men en uddamålsledning är skör och i slutet gick klockan väldigt långsamt.

Till slut så ljuder dock slutsignalen och jublet utbryter!

Prisutdelning, under ledning av Mr V Södra Bennerth Jonsson, tar vid, medaljer delas ut och bucklan lyfts.